Expoziția Image-in the community – Fotografie și storytelling pentru regenerare rurală


Proiectul Image-in the community se încadrează în linia de finanțare europeană Grundtvig – Învățare pe tot parcursul vieții.

În cadrul acestui proiect, persoanele selectate de Universitur pentru a participa la atelierul din Corbi parcurg cele 10 zile de formare, astfel încât, până la final, să învețe mai multe despre semnificația valorilor și identității culturale rurale și despre utilizarea fotografiei și creativității ca unelte în procesul de regenerare rurală. Întrucât în întreaga Europă mediul rural trece prin schimbări majore, este foarte important ca în urma proiectului Image-in the community participanții să fie capabili să atragă atenția asupra identității rurale și să se implice în problemele comunităților din țările din care provin.

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul finanțat prin Comisia Europeană oferă acces la informații concrete istorico-geografice legate de localitatea Corbi și despre ce înseamnă ruralul în România. Pe de altă parte, lista de activități include și interacțiunea directă cu comunitatea și oportunitatea de a descoperi și de a trece printr-un filtru personal toate experiențele trăite.

Educația non-formală se axează pe interacțiune, comunicare, observație și interpretare, toate într-un mediu deschis, tolerant, multicultural. Programul este structurat pe etape ce contribuie la înțelegerea în profunzime a culturii, valorilor tradiționale, a dificultăților și avantajelor din mediul rural.

Universitur se bucură de prezența celor mai entuziasmați și mai curioși participanți. Ei s-au implicat cu responsabilitate în toate activitățile și iși exprimă constructiv perspectivele în cadrul acestui proiect ce implică metode de educație non-formală.

Image-in the community este un rezultat al preocupărilor Asociației Universitur, conceput tocmai pentru a putea transmite competențe și cunoștințe prin metode precum jurnale foto, spunerea de povești, discuții libere, photovoice (o metodă fotografică distinctă).

Data sosirii a fost 23 iunie. Pe 26 iunie, participanții au vizitat Curtea de Argeș, unde au putut observa și analiza elementele peisajului urban românesc. Pentru reușita acestei deplasări îi mulțumim domnului primar Virgil Baciu, care ne-a susținut cu toată bunăvoința prin asigurarea transportului. 27 iunie este ziua jocurilor si desenelor tematice alături de elevi ai Școlii cu clasele I-VIII din localitate, cu care Universitur a încheiat un contract de colaborare. Ziua de 28 iunie va rămâne asociată cu denumiri precum Nucșoara și Slatina și cu fotografii portret impresionante, imagini surprinse de români și de oaspeții Grundtvig deopotrivă. Urmează ca, până la sfârșitul proiectului, atât participanții străini cât si elevii cu care au lucrat să aleagă cele mai reușite fotografii pentru a le include în expoziția finală. Cu ajutorul fotografiei, participanții au oportunitatea de a-și exprima percepția asupra mediului rural și a comunității în care se află și vor putea transmite mai departe mesajul, iar metoda photovoice va face posibil același lucru din perspectiva copiilor.

Toți cei care vor să viziteze expoziția Image-in the community sunt așteptați luni, 1 iulie, la ora 18.00, la Căminul Cultural, urmând să fie refăcută și la București la o dată ulterioară.

Reclame

Despre MOISESCU DANIELA CODRUTA

INV. MOISESCU DANIELA CODRUTA
Acest articol a fost publicat în SCOALA CORBI ARGES și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s