‘Let’s Do It, Romania!’, in Corbi !


Inițiativa beneficiază de sprijinul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice /MMSC/, iar voluntarii implicați în campanie vor colecta, într-o singură zi, deșeuri menajere din arealele naturale (păduri, câmpii, gunoaie de pe malurile pârâurilor și de pe marginea drumurilor etc.), dar și din afara orașelor.

Românii sunt invitați să se înscrie în cel mai mare proiect de voluntariat din România direct pe site-ul proiectului, http://www.letsdoitromania.ro , la secțiunea ‘Înscrie-te la curățenie’. Persoanele care s-au înscris, deja, anul trecut nu trebuie decât să se autentifice cu datele personale în secțiunea ‘Profilul tău’.

Această prezentare necesită JavaScript.


În plus, voluntarii ‘Let’s Do It, Romania!’ pot utiliza aplicația de mobil TrashOut, disponibilă pentru iPhone și Android, pentru a încărca în orice moment pe harta deșeurilor un morman descoperit în natură.

Conform organizatorilor Zilei Naționale de Curățenie, ținta ‘Let’s Do It, Romania!’ în 2013 este creșterea procentajului de reciclare al deșeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectați, de la 30% în 2012, 26% în 2011 și 17% în 2010.

În cadrul evenimentului și-a anunțat participarea și Administrația Naționale ‘Apele Române’ /ANAR/, printr-o acțiune de ecologizare în zona Barajului Lacul Morii, începând cu ora 9:00, la care sunt așteptați elevi și profesori din patru licee bucureștene, dar și reprezentanți ai instituției.

În acest an și în aceeași lună cu România vor face curățenie generală Olanda, Franța și Rusia.

De asemenea, la nivelul întregului an, peste 96 de țări vor organiza o zi de curățenie națională, prin intermediul mișcării internaționale ‘Let’s Do It, World!’, cea mai mare acțiune socială organizată vreodată în lume și care a reușit să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari.

În România, la primele trei ediții, au participat 650.000 de voluntari, ce au reușit colectarea a peste 1,6 milioane saci de deșeuri.

Noutatea din acest an a campaniei este implicarea în curățenie a românilor din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil.AGERPRES/

Reclame

Despre MOISESCU DANIELA CODRUTA

INV. MOISESCU DANIELA CODRUTA
Acest articol a fost publicat în SCOALA CORBI ARGES. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s